Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Δ.Ε. των Π.Τ. με το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. στις 12/10/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Κατά τη συνάντηση των Προέδρων των Π.Τ. με το Κ.Δ.Σ. το Σάββατο 12 / 10/ 2013, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι αντίδρασης του κλάδου απέναντι στην αδιανόητη κλιμάκωση των οικονομικών μέτρων που συνεχίζει να παίρνει ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους συμβεβλημένους παρόχους.
Είναι κοινός τόπος πλέον ότι χωρίς δυναμικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα (κινητοποιήσεις των συναδέλφων, άσκηση πίεσης προς την πολιτική ηγεσία, επικοινωνιακή παρέμβαση προς τους πολίτες και τα ΜΜΕ για την ανάδειξη του ρόλου μας στην ΠΦΥ αλλά και μαζικές κινήσεις αναστολής ή επίσχεσης των συμβάσεών μας), τα αποτελέσματα θα είναι φτωχά.
Το ΚΔΣ του ΠΣΦ, άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των συνελεύσεων των Π.Τ., και αναμένει κάποιες στις επόμενες ημέρες. Το πνεύμα των περισσοτέρων κινείται προς μια δυναμική λύση αναστολής των συμβάσεων. Η συγκεκριμένη κίνηση απαιτεί νομική υποστήριξη, καθώς και διάθεση από τα μέλη των ΠΤ να εκχωρήσουν διαπραγματευτικά δικαιώματα προς το ΚΔΣ. Η κίνηση αυτή εξετάζεται σοβαρότατα, τελική απόφαση θα ληφθεί μετά τη δυναμική κινητοποίηση της Παρασκευής  και θα αποτελέσει εργαλείο πίεσης προς το Υπουργείο Υγείας.
Έχει ήδη ξεκινήσει και θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο η επικοινωνιακή προβολή των θέσεων μας αλλά και του ρόλου της φυσικοθεραπείας στην ΠΦΥ, μέσω εξειδικευμένων επαγγελματιών - συνεργατών του ΠΣΦ. Ο ρόλος της επικοινωνίας είναι πλέον μέγιστης σημασίας για τον Σύλλογο.
Η εξαγγελία της δυναμικής κινητοποίησης – συγκέντρωσης των φυσικοθεραπευτών από όλη την Ελλάδα μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, αποτελεί το ξεκίνημα της ηχηρής μας αντίδρασης στις λογιστικές αντιλήψεις των ιθυνόντων της πολιτικής του ΕΟΠΥΥ. Η παρουσία συναδέλφων σε αυτή την διαμαρτυρία θεωρούμε ότι αποτελεί και το κριτήριο για να προχωρήσουμε σε δραστικότερες κινήσεις. Φτωχή ανταπόκριση και φυσική παρουσία των φυσικοθεραπευτών, μοιραία θα ισοδυναμεί με μειωμένη ισχύ για τον Σύλλογο και τις περαιτέρω δράσεις του.
Θεωρούμε ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί, χωρίς συναισθηματισμούς και βεβιασμένες αποφάσεις. Με γνώμονα το κλαδικό συμφέρον , θα προχωρήσουμε στις επόμενες κρίσιμες ημέρες σε κινήσεις με σύνεση και αποφασιστικότητα.
Οι συνάδελφοι καλούνται να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, ενημερώνοντάς τους για την απαξίωση της αμοιβής μας αλλά και τον άθλιο τρόπο που μας αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ. Ο ΠΣΦ στις επόμενες ημέρες θα αναρτήσει έντυπο ενημερωτικό υλικό για να βοηθήσει τους συναδέλφους στο έργο τους.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, καλούμαστε όλοι να δώσουμε το παρόν. Ως διοίκηση, αναμένουμε τη στήριξη των συναδέλφων και την πλαισίωση των συλλογικών μας οργάνων. 
Κινητοποιήσεις, αναστολές συμβάσεων, συγκρούσεις για τα δίκαια αιτήματά μας χωρίς εμάς, δεν έχουν καμία τύχη.
Θα ανακοινωθεί σύντομα το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας με νεότερη απόφαση του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ.


ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου