Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Με κινητοποιήσεις «απαντούν» οι φυσικοθεραπευτές για το κούρεμα του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας

Με κινητοποιήσεις «απαντούν» οι φυσικοθεραπευτές για το κούρεμα του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν την Παρασκευή(18/10) οι φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας μετά την απόφαση του Ε.Ο.Π.Π.Υ να μειώσει την προϋπολογισθείσα δαπάνη φυσικοθεραπείας απο τα 70 εκ. ευρώ για το έτος 2013 στα 49 εκ ευρώ.
Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των περιφερειακών τμημάτων με το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών,πρόσφατα στην Αθήνα αποφάσισαν ομόφωνα  να διαδηλώσουν την Παρασκευή στις 11πμ έξω απο το υπουργείο υγείας ενώ  είναι αποφασισμένοι εάν δεν δικαιωθούν να αναστείλουν τις συμβάσεις με τον E.Ο.Π.Π.Υ. Οι φυσικοθεραπευτές μεταξύ άλλων διεκδικούν: Να μην γίνει καμιά  μείωση του προυπολογισμού του ΕΟΠΠΥ για την φυσικοθεραπεία,λένε όχι στο clawback και το Rebate, ζητούν  άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και πληρωμή των μηνών του 2013, εντός του νόμου.
«Η υπέρβαση των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών ,είναι στο 8μηνο της τάξης του 20 % και με βάση αυτό το ποσοστό αναμέναμε ότι θα μας επιβληθεί το Clawback. Mε τα λογιστικά τρύκ όμως των ειδημόνων του Ε.Ο.Π.Π.Υ, ο ετήσιος προϋπολογισμός της φυσικοθεραπείας φτάνει μόλις τα 49 εκ ευρώ. Έτσι με τα νέα δεδομένα καλούμαστε να επιστρέψουμε στο τέλος του έτους σχεδόν το 50% των αμοιβών μας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Π.Σ.Φ υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν επίσημα έγγραφα και διαβεβαιώσεις υπουργών που καθόριζαν την δαπάνη φυσικοθεραπείας στα 70 εκ ευρώ, όμως η επίσημη διαβεβαίωση του  αρμόδιου υπουργού υγείας κ. Γεωργιάδη ότι ...οι επιστροφές του κάθε παρόχου θα είναι ανάλογες με την υπέρβαση του...φαίνεται ότι ανατρέπεται».  
«Όλα όσα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας και τον Ε.Ο.Π.Π.Υ μας δημιουργούν ανασφάλεια για τα οικονομικά μας και αβεβαιότητα για τον μέλλον όχι μόνο του εργαστηρίου φυσικοθεραπείας, αλλά και της ίδιας της φυσικοθεραπείας  σαν επιστήμης, »σχολίασε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του περιφερειακού  τμήματος φυσικοθεραπευτών Έβρου Ροδόπης Ξάνθης ,Τριανταφυλλιά Καμαργιάννη, υποστηρίζοντας πως, «πρέπει να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δομές υγειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου