Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Δίκαια» τα αιτήματα των Φυσικοθεραπευτών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

«Δίκαια» τα αιτήματα των Φυσικοθεραπευτών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Αθήνα
Διατεθειμένος να συνεργαστεί με τον κλάδο των Φυσικοθεραπευτών, προκειμένου να εξευρεθούν σωστές λύσεις στα «δίκαια» - όπως τα χαρακτήρισε- αιτήματα τους, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση με το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.) του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.).

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, με τον υπουργό Υγείας στο γραφείο του, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του κ.Γεωργιάδη, προς τον πρόεδρο του Κ.Δ.Σ. Γεώργιο Μπάκα, αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των φυσικοθεραπευτών στην αναστολή των συμβάσεων, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε τον κ. Μπάκα ότι προχωρά σε Νομοθετική Ρύθμιση με το υπουργείο Οικονομικών για την αποπληρωμή των οφειλών από 1/10/2011 μέχρι και 31/12/2012 (συμπεριλαμβανόμενου του 10 % παρακράτησης του 2012), ενώ όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, στόχος του υπουργείου είναι μέχρι 31/12/2013 να εξοφληθεί και ο Ιούλιος του 2013 (με αντίστοιχο συμψηφισμό του rebate για το 1ο εξάμηνο του 2013), και μέχρι 28/2/2014 να εξοφληθεί όλο το υπόλοιπο 2013 (με αντίστοιχο συμψηφισμό του rebate του 2ου εξαμήνου του 2013 και του clawback όλου του έτους 2013).

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «δίκαιο» το αίτημα του κλάδου για άρση του άρθρου 7 (co-payment) της σύμβασης των φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ, από 1-1-2014 και γι' αυτό το λόγο συστήνει επιτροπή την επόμενη εβδομάδα με στελέχη του ΕΟΠΥΥ και του ΠΣΦ, ώστε να υλοποιηθεί θεσμικά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δεσμεύτηκε επίσης για τη συμμετοχή φυσικοθεραπευτών στην επιτροπή αναδιαμόρφωσης του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2013. Στην επικείμενη δε κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, δεσμεύτηκε ότι θα περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις του ΠΣΦ, που έχουν θεσμικό χαρακτήρα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Τέλος, τέθηκε από το Κ.Δ.Σ. το αίτημα του κλάδου για καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους νοσοκομειακούς φυσικοθεραπευτές. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση, ότι όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλή διάθεση και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου