Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΦ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου  2013

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Θέλουμε να καταγγείλουμε δημόσια την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την αναξιόπιστη, προκλητική και άδικη στάση απέναντι σε όλους τους παρόχους.
Με την πολιτική που ακολουθεί και με το πρόσχημα ότι τα επιβαλλόμενα μέτρα στο χώρο της υγείας είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται από τους δανειστές μας, κάθε άλλο παρά εξυπηρετούνται οι αντικειμενικοί στόχοι στην αναβάθμιση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους έλληνες πολίτες. Είναι σίγουρο ότι η ενδεχόμενη δραστική μείωση των δαπανών, περίπου στα επίπεδα του 2003, μοναδικό σκοπό έχει να αφανίσει τις χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας διαλύοντας σε μεγάλο βαθμό την ΠΦΥ.
Σε ότι μας αφορά η ταφόπλακα της Φυσικοθεραπείας εκτός από τις αυτόματες επιστροφές (rebateclawback) και τα υπόλοιπα γνωστά θέματα (ληξιπρόθεσμες-τρέχουσες οφειλές, 10%, αναμόρφωση του ΕΚΠΥ κλπ) θα είναι η τραγική μείωση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για Φυσικοθεραπεία. Συγκεκριμένα σε προσχέδιο υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται η δαπάνη από τα 70.000.000€ για το έτος 2013 να περιοριστεί περίπου στα 49.193.000€. Με αυτή και μόνο  την απόφαση μένουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από πλευράς Φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και αναγκάζουν την πλειονότητα των Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών να πάψουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς του ΕΟΠΥΥ.
Για το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης της δαπάνης για Φυσικοθεραπεία όπως και για όλα τα θέματα, η Διοίκηση της ΠΕΕΦ, εκτός των επίμονων προσπαθειών που καταβάλλει σε όλα τα επίπεδα με όλους τους αρμοδίους (ΥΥΚΑ-ΕΟΠΥΥ) για την επίλυσή της, προτείνει τις παρακάτω δράσεις:
·        Άμεση αναστολή της σύμβασης των Φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ και αποχή από την παροχή Φυσικοθεραπευτικών Υπηρεσιών στους άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
·        Συμμετοχή των μελών μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προκηρύξει ο ΠΣΦ στο Υπουργείο Υγείας για την Παρασκευή, 18-10-13.
·        Δημοσιοποίηση των προβλημάτων και των κινητοποιήσεων μας  στα ΜΜΕ.
Με την ευκαιρία, συνιστούμε στη Διοίκηση του ΠΣΦ, μετά τη δημοσίευση της απόφασης σχετικά με τα ποσοστά αυτόματης επιστροφής χρημάτων του γνωστού rebate (ΦΕΚ 2511/Τευχ. Β΄/07-10-13), να καταθέσει επίσης στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης επιβολής του και ταυτόχρονα αίτηση αναστολής εφαρμογής των μέτρων rebate & clawback  μέχρι να συζητηθούν στο ΣτΕ.
Ελπίζουμε την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η λογική και η σύνεση σε όλους τους αρμοδίους.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
                                                             Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                                 Για το ΚΔΣ
  Της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών

              Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

        Γεώργιος  Τσαγρής                                     Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου