Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αποτελέσματα συνάντησης παρόχων υγείας με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 14/10/2013 και ώρα 14.00 συνάντηση εκπροσώπων του ΙΣΑ, Επαγγελματικών Ενώσεων Ιατρών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Κοντό.
Στην συνάντηση συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των ληξιπρόθεσμων και των τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας και άλλα θέματα. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι:
-         - Μεμονωμένες ΥΠΑΔ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου και για υποβολές μετά τις 30/9/2011.
-          -Η απόδοση του 10% του 2012 θα γίνει μετά την εκκαθάριση από ελεγκτικές εταιρείες, οι οποίες θα οριστούν με ΦΕΚ που θα εκδοθεί σύντομα.
-         -Το κονδύλι που έχει δοθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν έχει διατεθεί ακόμη, πήρε παράταση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι τον Μάιο του 2014.
-          -Στόχος είναι να μειωθεί η καθυστέρηση αποπληρωμής του 2013 μέχρι το πολύ τέσσερις (4) μήνες, δηλαδή να πληρωθεί και ο Αύγουστος μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2013 λόγω πληρωμής από αυτόν, μηνών του 2012.
-          -Σε ερώτηση για ενδεχόμενη μείωση του προϋπολογισμού του 2013 δεν απάντησε.
-          -Οι ενδεχόμενες αλλαγές στον ΕΚΠΥ θα γίνουν μετά από διαβούλευση με τον κάθε πάροχο ξεχωριστά.
-          -Ο ΕΟΠΥΥ εμμένει στην απόφασή του για το claw back και το rebate.
-       -Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μας παρέπεμψε στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας αύριο 15/10/2013, στην οποία θα συμμετέχει ο Π.Σ.Φ. με εκπροσώπους του.
-     -Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, που θα συσταθεί σε λίγες ημέρες, θα καλέσει όλους τους παρόχους μέχρι τέλος του χρόνου, για την υπογραφή νέων συμβάσεων για το 2014.
Το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας μετά την συνάντηση, έκρινε ότι θα πρέπει να διαβουλευθεί για να καθορίσει την περαιτέρω δράση του.




ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου