Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Διαβούλευση για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Φυσικοθεραπευτών.

H Διοίκηση της ΠΕΕΦ συμμετείχε σήμερα (18-10-13) στη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Υγείας με όλους τους φορείς σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Από την πολιτική ηγεσία παρόντες ήσαν ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας, ο  Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του ΥΥΚΑ κα Χριστίνα Παπανικολάου.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΕΦ κ. Γ. Τσαγρής όταν έλαβε το λόγο αναφέρθηκε:
·         Στη μεγάλη προσφορά της Φυσικοθεραπείας ως επιστήμης στο σύστημα υγείας και τη μεγάλη της αξία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης της  λειτουργικότητας και της υγείας των ασθενών.
·         Στην αναγκαιότητα για την ισότιμη ένταξη και ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους παρόχους, των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας και των Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών με επαγγελματική έδρα.
·         Επεσήμανε με αφορμή και τη σημερινή μας κινητοποίηση (απευθυνόμενος προσωπικά προς τον κ. Μπέζα)  ότι δεν είναι δυνατόν να συζητούμε για ΠΦΥ με μηδαμινούς πόρους και με δραματική συνεχώς μείωση των δαπανών για την υγεία.

Όσον αφορά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Φυσικοθεραπευτών στο Υπουργείο Υγείας θεωρούμε ότι ήταν οργανωμένη και η παρουσία των Συναδέλφων δυναμική.

Δυστυχώς, δεν εδόθησαν, παρά τις προσδοκίες μας, από την πολιτική ηγεσία προς το ΚΔΣ του ΠΣΦ ξεκάθαρες και ικανοποιητικές απαντήσεις, κυρίως στο μείζον θέμα της ενδεχόμενης δραματικής μείωσης του ετήσιου προϋπολογισμού για Φυσικοθεραπεία.

Να προσθέσουμε ότι σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΠΕΕΦ προς τον κ. Μπέζα κατά τη διάρκεια της συζήτησης  για την ΠΦΥ, η απάντηση ήταν ότι προσπαθούμε για το καλύτερο. Παρόλα αυτά από επίσημες πληροφορίες η προβλεπόμενη δαπάνη για το έτος 2013 θα προσεγγίσει κατά πάσα πιθανότητα  τα 70.000.000€.

Συνολικά για τα αποτελέσματα της συνάντησης του ΚΔΣ του ΠΣΦ με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερωθείτε  από τους συνδέσμους  μας ‘’Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών’’  και  ‘’Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης’’.

                                                       Για το ΚΔΣ
 Της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών


                    Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας


               Γεώργιος  Τσαγρής                               Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου