Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. στην συνεδρίασή του, στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Μετά τη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. ενημερώνει τους συναδέλφους για τα εξής:
Το ΚΔΣ συνειδητοποιεί ότι παρά τη διάθεση που δείχνει για διαβούλευση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Οικονομικών, η τακτική που ακολουθείται παραμένει σταθερή: Το κράτος δεν δέχεται καμία πρότασή μας, δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει τα προβλήματά μας, και συνεχίζει να νομοθετεί ερήμην ημών των ενδιαφερομένων. Παράλληλα συνεχίζει να «κλείνει το μάτι» στα μεγάλα συμφέροντα του χώρου της Αποκατάστασης, δικαιολογώντας τις «επενδύσεις» τους στο χώρο της υγείας, επιλέγοντας ανερυθρίαστα να διαμορφώνει χώρο για νέα «ανάπτυξη» κέντρων αποκατάστασης σε μια χώρα η οποία δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη κρίση.
Η νέα ασφυκτική κατάσταση, που έχει επιβάλει η επί της ουσίας αναστολή πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους συναδέλφους, σε συνδυασμό με την κυοφορούμενη τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας αλλά και την αναμενόμενη εφαρμογή του rebate και του clawback, μας αναγκάζει να καλέσουμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η απόφαση για την δυναμική κινητοποίηση του κλάδου σε άμεσο χρόνο, θα καθοριστεί από το Κ.Δ.Σ., ανάλογα με τις επικείμενες εξελίξεις.
Ο ΠΣΦ παραμένει σταθερός στις απόψεις του για:

  •  Ίση μεταχείριση όλων των παρόχων στη διαδικασία αποπληρωμών
  • Απαίτηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος πληρωμών για τα ληξιπρόθεσμα , το 10% του 2012 και του 2013, και τις τρέχουσες οφειλές του 2013.
  •  Συμμετοχή στην επικείμενη τροποποίηση του ΕΚΠΥ, η οποία αυτή την περίοδο διενεργείται χωρίς να προσκληθεί ο Π.Σ.Φ. για διαβούλευση
  •  Μη αποδοχή της εφαρμογής του clawback, αλλά και της αναδρομικότητας του rebate
  •  Μη αποδοχή εφαρμογής του rebate, χωρίς να εισακουστούν οι προτάσεις του Π.Σ.Φ. που προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα
  •  Δημιουργία ξεχωριστού κωδικού στον ΕΟΠΥΥ που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τα συμβεβλημένα εργαστήρια και τους συναδέλφους επιτηδευματίες με έδρα την οικία τους
  • Αυστηρή εφαρμογή του Π.Δ. 383/2002 για τη διαδικασία παραπομπής ασθενών στα Κ.Α.Α.
  • Επανεξέταση και δυνητικά αύξηση του προϋπολογισμού του 2014 για τη φυσικοθεραπεία, μεταφέροντας σε αυτόν κονδύλια που τώρα δίνονται στα Κ.Α.Α.
  • Συμμετοχή στη διαβούλευση για τις αλλαγές στην Π.Φ.Υ.
  • Άμεση καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους νοσοκομειακούς συναδέλφους

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου