Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση για θέματα του άρθρου 17 του ΕΚΠΥ και την Ειδική Αγωγή


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1a
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 26/​09/​2012
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για θέματα Ειδικής Αγωγής

Σήμερα Τρίτη 25÷9÷2012 το πρωί υπήρξε συνάντηση του προέδρου του ΠΤ. Αττικής Γιάννη Μαρμαρά και της υπευθύνου δημοσίων σχέσεων Αρτέμιδος Δρόσου με τον διευθυντή σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ Γ. Βαφειάδη για θέματα σχετικά με το άρθρο 17 του ΕΚΠΥ για την Ειδική Αγωγή.
Μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων μελών του Π.Τ. Αττικής, ζητήθηκαν διευκρινήσεις όσον αφορά τη δυνατότητα των φυσικοθεραπευτών που αναλαμβάνουν περιστατικά ειδικής αγωγής να δίνουν ΑΠΥ για τις υπηρεσίες τους. Ο κ. Βαφειάδης κατηγορηματικά είπε ότι όσα περιστατικά υπάγονται στο άρθρο 17 αποζημιώνονται με ΑΠΥ, τουλάχιστον μέχρι 31/​12/​2012 , σύμφωνα με την αρ.πρωτ.26528 εγκύκλιο για τη «Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης».
Όσον αφορά ζητήματα που έχουν προκύψει με συναδέλφους που έχουν ήδη σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά δουλεύουν με περιστατικά ειδικής αγωγής, ανέφερε ότι θα διερευνηθεί με το νομικό σύμβουλο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το παράτυπο ή μη της ύπαρξης σύμβασης και της ταυτόχρονης απόδοσης ΑΠΥ αποκλειστικά για την ειδική αγωγή.
Συζητήθηκαν επίσης, θέματα που προκύπτουν με την παραπομπή περιστατικών ειδικής αγωγής στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (μεγάλο χρόνο αναμονής) και με την απαίτηση των υπευθύνων σε κάποιες διευθύνσεις και τμήματα παροχών ταμείων ( Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε., Ο.Π.Α.Δ.), για προσκόμιση από τον ασθενή μαζί με την ΑΠΥ αντίγραφου του πτυχίου και της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του εκάστοτε φυσικοθεραπευτή, κατά συμφωνία με την προαναφερθείσα υπ’ αρ.πρωτ.26528 εγκύκλιο , που αναφέρεται στους λογοθεραπευτές και λογοπεδικούς. Ο κ. Βαφειάδης ήταν και σε αυτό απόλυτος ότι δεν ισχύει ούτε το πρώτο όσον αφορά τα περιστατικά ειδικής αγωγής, ούτε και το δεύτερο για τους φυσικοθεραπευτές και θα πρέπει οι συνάδελφοι να αναφέρουν στο Π.Τ. Αττικής ή στον ίδιο οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά.
Από πλευράς Π.Τ. Αττικής, προτάθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα της διατήρησης της ισχύος του άρθρου 17 όσον αφορά την απόδοση δαπάνης στα περιστατικά ειδικής αγωγής με κατάθεση ΑΠΥ για τη φυσικοθεραπεία, όπως ισχύει για τις υπόλοιπες παροχές ( λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχοθεραπεία).
Θα υπάρξει εν ευθέτω χρόνο νέα συνάντηση όσον αφορά την ενημέρωση από τον κ. Βαφειάδη για διευκρινήσεις από το νομικό τμήμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η Δ.Ε. του Π.Τ. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου