Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Απλήρωτοι 5 μήνες και οι φυσικοθεραπευτές


Επί 5 ολόκληρους μήνες παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ (και) οι φυσικοθεραπευτές, αποκαλύπτοντας ακόμη ένα κομμάτι του παζλ της διάλυσης του Οργανισμού.
Μάλιστα, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους κλάδους υγείας που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, οι παλιές οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φυσικοθεραπευτές από το 2010 έως 30/10/2011 δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί. Όπως περιγράφει στην "Αυγή" το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Τ. Αττικής) Τρύφωνας Παπαγέωργας στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (08/09), "στον κλάδο μας, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουμε σοβαρή κρίση. Η ανεργία και η υποαπασχόληση έχει χτυπήσει κόκκινο, την ίδια στιγμή που εδώ και χρόνια δεν ανοίγουν νέες θέσεις στους δημόσιους οργανισμούς Υγείας. Αντιθέτως, μας περιέκοψαν με το τελευταίο μισθολόγιο ακόμη και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, που δεν ήταν παρά ένα ελάχιστο ποσό για τους 850 εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές".
Αποτέλεσμα της υψηλής ανεργίας, συνεχίζει ο κ. Παπαγεώργας, είναι "οι περισσότεροι φυσικοθεραπευτές να εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, με περισσότερα από 2.500 εργαστήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν πλέον τεράστια οικονομικά προβλήματα". Ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών συντονίζεται με την ΠΟΕΔΗΝ αλλά και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διεκδίκηση των οφειλών, με τη μόνη υπόσχεση που έχουν λάβει από τον ΕΟΠΠΥ να είναι εκείνη για την αποπληρωμή δύο μηνών.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας το περιφερειακό τμήμα Αττικής του Συλλόγου διοργανώνει σήμερα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηνών στην πλατεία Κοραή, και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία του σταθμού ΗΣΑΠ εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού από τις 10.00 ως τις 15.00 για τον ρόλο και τη συμβολή της φυσικοθεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου