Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα  το μεσημέρι (18-09-12) στο ΕΚΕΠΥ, η προγραμματισθείσα συνάντηση  του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά  και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ (κ. Νικόλη, κ. Βαφειάδη) με τους Φυσικοθεραπευτές με θέμα: ‘’Εκκαθάριση, Απαιτήσεις & Πληρωμές’’.  Από πλευράς Φυσικοθεραπευτών παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι των Διοικήσεων του ΠΣΦ και της ΠΕΕΦ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των συναντήσεων, που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με όλους τους παρόχους,  με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών του Οργανισμού για την υγεία και την μείωση του ελλείμματος από τα 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο τέλος του χρόνου με τις τρέχουσες σημερινές ανάγκες, στα 300 εκατομμύρια Ευρώ !!!
Σας ενημερώνουμε ότι στην απαίτηση  για περικοπές ή εκπτώσεις στις αμοιβές μας, η αντίδραση ήταν καθολική και έντονη  των εκπροσώπων και  των δύο Οργάνων. Υποστηρίξαμε ότι μέχρι σήμερα η μέση μηνιαία δαπάνη για Φυσικοθεραπεία είναι χαμηλή και οι περικοπές δε μπορεί να είναι οριζόντιες  για όλους τους  παρόχους. Όσον αφορά στις τυχόν υπερβάσεις και αντισυμβατικές συμπεριφορές των παρόχων Υπηρεσιών Φυσικοθεραπείας, είναι στη διακριτική ευχέρεια των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και θα πρέπει  να εξετάζονται.  Εξηγήσαμε ότι τα περισσότερα Εργαστήρια και οι Φυσικοθεραπευτές είναι στα όρια τους οικονομικά και έχουμε την απαίτηση  η πολιτεία να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.
Δεν ελήφθη καμιά απόφαση αλλά σύντομα με πρωτοβουλία του Υπουργού θα ακολουθήσει μια δεύτερη συνάντηση.
Για το θέμα,  η Διοίκηση της ΠΕΕΦ και η ΔΕ του Τμήματος Αττικής θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Πέμπτη , 20-09-12 και ώρα 09.00 μ.μ. Καλούνται όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.
                                                                    Για το ΚΔΣ της ΠΕΕΦ

           Ο  Πρόεδρος                                                                                                        Η  Γραμματέας
   
  Γεώργιος  Τσαγρής                                                                                       Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου