Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία του Π.Σ.Φ. για την επιλεκτική πληρωμή ορισμένων επαγγελματιών Υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
 Π.Σ.Φ.

Ημερομηνία: 11/9/2012 

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη 

ΚΟΙΝ:
1. Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο
2. Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά
3. Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


ΘΕΜΑ:«Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την επιλεκτική πληρωμή ορισμένων επαγγελματιών Υγείας»
Με αφορμή την εξαγγελία προγράμματος πληρωμής των φαρμακοποιών, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη και δυσαρέσκεια, για την επιλεκτική πληρωμή μόνο μιας ομάδας επαγγελματιών υγείας.
Οι Έλληνες φυσικοθεραπευτές με ιδιαίτερο ζήλο εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο, ενώ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξήγγειλε πως θα εξοφλήσει και τον μήνα Ιούνιο σε άλλους επαγγελματίες της υγείας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, θεωρεί απαράδεκτη την συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, διότι οι υποσχέσεις της περί ισότιμης αντιμετώπισης των επαγγελματιών υγείας δεν εφαρμόστηκαν.
Ζητάμε να εξοφληθούν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας μέχρι και τον Ιούνιο, χωρίς να δίδεται προτεραιότητα σε αυτούς που ασκούν την μεγαλύτερη πίεση προς το υπουργείο και προς την κοινωνία.
Η συμπεριφορά αυτή του υπουργείου οδηγεί στο χάος την Υγεία και δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Πρέπει άμεσα να υπάρξει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ.Σαλμά και τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη για να εξευρεθεί βιώσιμη λύση που να ικανοποιεί τους επαγγελματίες της υγείας που μέχρι σήμερα χρηματοδοτούν το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                            ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου