Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις και οι φυσικοθεραπευτές ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ζητούν άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Σε κινητοποιήσεις προχώρησε χθες Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, με κλείσιμο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και απεργία σε όλα τα νοσοκομεία και τους φορείς του δημοσίου (ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία) καθώς και του ιδιωτικού τομέα.
Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν άμεση καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από τον Μάιο του 2012, απόδοση των παλαιών χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς «κούρεμα», συμψηφισμό των οφειλών και απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος. Χθες επίσης το μεσημέρι οι φυσικοθεραπευτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υγείας κ. Σαλμά.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης Φυσιοθεραπευτών στην αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου

Χθες το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μελών του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης Φυσικοθεραπευτών κατά την διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής αναφορά των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο και ιδιαίτερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης αποφασίστηκε να συμμετέχουν όλοι στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Στη συνέχεια κατετέθη ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στην αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Νικολάου.

Η κατάστασή μας είναι τραγική 

Τα βασικά προβλήματα των φυσιοθεραπευτών αφορούν στην μη πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ από τον Μάιο του 2012, ενώ υπάρχουν οφειλές και από το 2011. Καταγγέλλουν δε τον ΕΟΠΥΥ ως αφερέγγυο στις υποχρεώσεις του απέναντι στην σύμβαση που έχει μαζί τους τροποποιώντας τους όρους μονομερώς και απαιτώντας κούρεμα των οφειλών, όταν το ποσό για τις φυσικοθεραπείες είναι μόλις 1% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. «Η κατάσταση είναι τραγική, γιατί κλείνουν φυσικοθεραπευτήρια και υπάρχουν οφειλές των συναδέρφων προς ασφαλιστική ταμεία, εφορία κτλ.»

Το πλαίσιο διεκδικήσεων των φυσικοθεραπευτών 

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων των φυσικοθεραπευτών σύμφωνα με το ψήφισμα που ενέκρινε η Γ.Σ. αφορά στα εξής αιτήματα:

• Αποπληρωμή χωρίς περιστροφές όλων των χρωστουμένων από το κράτος, για φυσικοθεραπεία τόσο στους επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές, όσο και στους ασφαλισμένους
• Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου
• Άμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προυπολογισμό
• Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.
• Όχι στο άνοιγμα του επαγγέλματος και στις μεθοδέυσεις υπέρ των μονοπολείων υγείας
• Άμεση απόδοση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
• Καμία διαπραγμάτευση στην τιμή της συνεδρίας των 20 Ευρω
• Υπογραφή ομαδικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου