Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΕΕΦ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΣΦ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


                                                                                                                                          25-09-12
                                                                                                                                                   
Θέμα: Διαμαρτυρία του Διοίκησης της ΠΕΕΦ προς το ΚΔΣ του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ.
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σήμερα,  γίναμε μάρτυρες μιας  απρόκλητης και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς,  εκ μέρους μελών της Κεντρικής Διοίκησης του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ  προς τον Πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΕΦ. Δε μας επέτρεψαν, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις, να παραβρεθούμε στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζο. Ύστερα από τις αντεγκλήσεις και τη σχετική ένταση, Νοσοκομειακός Συνάδελφος,  μέλος του ΚΔΣ του ΠΣΦ, μας έθεσε το εκβιαστικό δίλλημα ότι εάν δεν αποχωρήσουμε εμείς θα φύγουν οι ίδιοι από τη συνάντηση και ας ‘’διαπραγματευτεί η ΠΕΕΦ’’, ο δε Γενικός Γραμματέας του ΚΔΣ του ΠΣΦ ήταν ήδη προς την έξοδο. Το σκεπτικό τους ήταν ότι τις απεργιακές κινητοποιήσεις τις διοργάνωσε το ΚΔΣ του ΠΣΦ.  Για το καλό όλων μας, επιλέξαμε να αποχωρήσουμε οι εκπρόσωποι της ΠΕΕΦ.
Εμείς, δεν ισχυριστήκαμε ούτε διεκδικήσαμε τον ηγετικό ρόλο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παρότι θα περιμέναμε το ΚΔΣ,  να σεβαστεί και τον δικό μας ρόλο στην προάσπιση των κοινών μας συμφερόντων και να μας προσκαλέσει για να αντιμετωπίσουμε μαζί τα κοινά και ζωτικά για όλους μας προβλήματα και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Άλλωστε από ημέρες είχαμε δηλώσει ότι η ΠΕΕΦ ‘’συμμετέχει’’ στις απεργιακές κινητοποιήσεις,  που είχε εξαγγείλει το ΚΔΣ του ΠΣΦ και  καλούσαμε τους Συναδέλφους μέλη μας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Υγείας.
Ωστόσο την παραμονή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, στην κοινή μας συνάντηση ΠΣΦ και ΠΕΕΦ, με τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΚΔΣ του ΠΣΦ,  μας ανέφερε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση ως μέλη του ΠΤ Αττικής του ΠΣΦ, αλλά όχι ως μέλη της ΠΕΕΦ και μας απαγόρευσε ρητά να αναρτήσουμε το δικό μας πανό, επισημαίνοντας ότι αυτά έχει αποφασίσει το ΚΔΣ του ΠΣΦ ‘’δια περιφοράς’’ !!!
Η Διοίκηση της ΠΕΕΦ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, τη βαθειά της θλίψη και την πλήρη απογοήτευση  για την περιφρονητική στάση και την απαξιωτική συμπεριφορά  μελών της Διοίκησης του ΠΣΦ.
Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε, ότι έχουμε αποστείλει στον ΠΣΦ τις προτάσεις μας και το  αίτημα μας  για συνεννόηση και συνεργασία, σχετικά με το φλέγον θέμα των Εργαστηριούχων με τον ΕΟΠΥΥ (Εκκαθάριση, Απαιτήσεις & Πληρωμές)  και έως τώρα όπως και για  άλλα θέματα δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση. Αποφεύγουμε άλλο σχολιασμό.
Λυπούμαστε που προεκλογικά τα περισσότερα υποψήφια μέλη για τη Διοίκηση του ΠΣΦ, άλλα υπόσχονταν και άλλες διαβεβαιώσεις μας έδιναν για την κοινή μας πορεία και μια καλή συνεργασία των Συλλογικών μας Οργάνων. Επιτέλους είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι μας ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για εγωισμούς, μισαλλοδοξίες και διχαστικές κινήσεις  και ότι ο  κλάδος έχει ανάγκη από ομοψυχία, σύμπνοια και  συνεννόηση.
Κρίμα αγαπητοί φίλοι και Συνάδελφοι, μέλη της Διοίκησης του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ.
                                                           Για  το  ΚΔΣ  της  ΠΕΕΦ
           Ο  Πρόεδρος                                                                                                  Η  Γραμματέας

       Γεώργιος  Τσαγρής                                                                               Κωνσταντίνα  Σπηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου