Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

IATOPEDIA : Φυσικοθεραπευτές "μπλόκαραν" το Υγείας


Την έντονη αντίδραση των φυσιοθεραπευτών που ήταν συγκεντρωμένοι από το πρωί έξω από το υπουργείο υγείας στην οδό Αριστοτέλους, προκάλεσαν οι απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου υγείας σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών τους.

Σε συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου των φυσιοθεραπευτών με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρεντζο, αρκέστηκε να αναφέρει ότι ο Μάιος και Ιούνιος θα πληρωθούν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι πληρωμές θα γίνουν μέσα στον Οκτώβρη.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ειδικός κωδικός για τους φυσιοθεραπευτές, ώστε να διαχωριστούν από τα διαγνωστικά και να υπάρχει σαφέστερη εικόνα.
Ο κλάδος των φυσιοθεραπευτών φοβάται ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει κούρεμα των παλαιότερων οφειλών αλλά και μείωση της επίσκεψης από 20€, σε 15 ευρώ.
”Δεν αντέχουμε άλλο”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι φυσιοθεραπευτές, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που δουλεύουν εξ' ολοκλήρου με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αφορά στην πλειοψηφία των ασφαλισμένων.  
Στο χορό των κινητοποιήσεων θα κινείται και ο χώρος της Υγείας αυτή την εβδομάδα, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα μέτρα για την εξοικονόμηση των 11,5 δις ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ iatropedia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου